MarjanSchot.nl

Sportief & NordicWalking

 

Sportief wandelen, met of zonder Nordic Walking stokken

   Ruim een uur actief buiten voor een groepje mensen van alle leeftijden, getraind of ongetraind; zelfs met lichte blessures en chronische aandoeningen kunt u een passende training volgen.

 

 

Het doel van Sportief Wandelen?

   Conditie verbeteren, waardoor u langer en makkelijker kunt lopen en u zich fitter gaat voelen. Elke deelnemer loopt en beweegt binnen de eigen grenzen.

   De training bestaat uit een warming-up en verschillende loopvormen door het park en over het strand. Er worden tussendoor ook spierversterkende oefeningen gedaan voor romp, benen en billen en een goede houding. We sluiten de training af met enkele rek en ontspanningsoefeningen. Daarna drinken we meestal koffie bij de Kanovijver, maar dit sociale aspect valt buiten de trainingstijd.

 

 

Sportief Wandelen voor mensen met chronische aandoeningen

Deze training staat momenteel niet in mijn planning!

   Deze groepstraining richt zich op deelnemers met verschillende niveaus van belastbaarheid, ongeacht de oorzaak. 

   We beginnen met enkele losmaakoefeningen. Dan volgt een wandelblok van ongeveer een half uur. De groep wordt meestal gesplitst naar tempo; de snellere wandelaars lopen een langer stuk dan de anderen, maar we komen wel weer samen.

   Daarna doen we staand of zittend enkele spierversterkende oefeningen die zijn gericht op houding, balans, coördinatie, e.d. De mogelijkheden van de deelnemer staan centraal; u geeft aan wat u wel en niet kunt en wat prettig voelt. Ten slotte lopen we terug naar het beginpunt om de training met wat rek- en strekoefeningen af te sluiten.

   Deze gang van zaken heeft tot gevolg dat we qua wandelgebied vaak in het Nollepark blijven. Afhankelijk van de omstandigheden lopen we soms over de dijk of het strand. Deze groep heeft veel begrip en aandacht voor elkaar.

 

Plaatst: start en eindpunt bij de Kanovijver, Vlissingen; we lopen over het strand en paden in het Nollebos

De kosten bedragen 18 voor een vier-lessenkaart die twee maanden geldig is, of 5 € per losse les. Inschrijving is gratis.

 

 

Nordic Walking, de looptechniek leren?

Volg mijn Nordic Walking cursus!

 

   Wandelen met Nordic Walking stokken is een wandelvorm waarbij meer spieren in actie komen dan bij gewoon wandelen. De speciale wandeltechniek bevordert uw houding, loopsnelheid, uithoudings-vermogen en biedt steun bij het behouden van het evenwicht.

   Ik geef tegenwoordig alleen cursussen op individuele basis. De praktijk heeft me geleerd dat de fysieke conditie van deelnemers enorm kan verschillen, waardoor een groepscursus niet praktisch is.

 

Mijn cursus kent in principe drie delen van ongeveer een uur:

1. Introductie: materiaal, houding en looptechniek;

2. Herhaling techniek, goed lopen op verschillend terrein;

3. Veel lopen + Correcties (tevens techniek-opfriskans).

 

Locatie: meestal Vlissingen i.v.m. de verschillende terreinvormen en ruimte, maar kan ook elders plaatsvinden.

 

Kosten: in overleg, afhankelijk van cursusinhoud en locatie.